Σε μια σημαντική κίνηση επιβράβευσης των συνεπών πελατών, που όμως, θα ανακουφίσει χιλιάδες νοικοκυριά, προχωρά η διοίκηση της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη μεθεπόμενη Τετάρτη, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Επιχείρησης θα κατατεθεί η πρόταση της διοίκησης για μείωση 15% στα τιμολόγια όλων των συνεπών καταναλωτών ρεύματος.

Δηλαδή είτε πρόκειται για οικιακά τιμολόγια είτε για επαγγελματικά, οι καταναλωτές θα δουν τους επόμενους μήνες έκπτωση 15% εφόσον είναι καλοπληρωτές.

Νωρίτερα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδιδε ότι η ΔΕΗ έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μια πιο «επιθετική» πολιτική υπέρ των καταναλωτών της μετά και την πολύ καλή ανταπόκριση που είχε το μέτρο της υπαγωγής σε ρύθμιση των ανεξόφλητων λογαριασμών. Στη ρύθμιση για την τακτοποίηση ανεξόφλητων λογαριασμών έχουν υπαχθεί 450.000 καταναλωτές, εκ των οποίων το 85% είναι νέοι.

Η απόδοση της παραπάνω ρύθμισης, σε συνδυασμό με τη ρύθμιση με την οποία καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στους ηλεκτροπαραγωγούς, επιτρέπει στη ΔΕΗ να έχει μια πιο επιθετική πολιτική υπέρ των καταναλωτών της, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι πηγές του ΥΠΕΝ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ προσπαθεί να μειώσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη καθώς αυτά έχουν εκτοξευτεί στα 2,5 δισ. ευρώ.

Facebook Comments