«Η νέα διοίκηση της Αttica Bank δεν πρόκειται στο εξής να χρηματοδοτήσει μέσο ενημέρωσης» ανέφερε η διοίκηση της τράπεζας απαντώντας σε ερώτηση αν ο επιχειρηματίας και επίδοξος καναλάρχης κ. Καλογρίτσας έχει ζητήσει χρηματοδότηση για την πληρωμή της πρώτης δόσης της τηλεοπτικής άδειας.

Η νέα διοίκηση πρόσθεσε ότι η πιστοληπτική γραμμή του κ. Καλογρίτσα έχει φθάσει ούτως ή άλλως στο όριο της, διευκρινίζοντας ότι τα οποία δάνεια δόθηκαν στον κ. Καλογρίτσα, χωρίς να προσδιορισθεί το πόσο, δόθηκαν με καλύψεις και εξυπηρετούνται.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Αttica Bank Θεόδωρος Πανταλάκης απεύθυνε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση κατά τη γενική συνέλευση της τράπεζας η οποία επικύρωσε το νέο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

«Η αναδιάρθρωση δεν θα είναι κάτι το ευχάριστο… Κάποιοι πρόκειται να θιγούν. Δεν είναι δυνατόν όταν οι συντάξεις βρίσκονται στα 500 ευρώ και οι νέοι πτυχιούχοι και με μάστερ παίρνουν αμοιβές των 800 και 1.000 ευρώ να υπάρχουν τόσο υπέρογκες αμοιβές στην τράπεζα» επισήμανε, προαναγγέλλοντας την υλοποίηση ενός προγράμματος ριζικής αναδιάρθρωσης.

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εκτίμησε ότι ίσως και εντός της ημέρας, θα αρθεί από την ΤτΕ η απαγόρευση των νέων δανειοδοτήσεων που έχει επιβληθεί στην Attica Bank. Ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε δε, ότι δεν προτίθεται να παίξει «πολιτικά παιχνίδια».

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, εγκρίθηκε ομόφωνα η τοποθέτηση Πανταλάκη στη θέση του CEO.

Από το ΔΣ της τράπεζας αποχώρησε o Κώστας Μακέδος, που είναι πρόεδρος στο ΤΣΜΕΔΕ. Ήταν αντιπρόεδρος στην Τράπεζα Αττικής, και το Ταμείο επεδίωκε να παραμείνει στη θέση του, όμως η ΤτΕ έθεσε βέτο.

Στα 2,2 δισεκ. ευρώ ανέρχονται τα κόκκινα δάνεια που χορήγησε η Attica Bank, σε ένα χαρτοφυλάκιο συνολικού ύψους 3,9 δισ. ευρώ όπως αποκαλύπτει σήμερα Τρίτη η Καθημερινή. Το πόρισμα του ελέγχου που διενήργησαν η ΤτΕ με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό περιλαμβάνει στοιχεία – φωτιά.

Facebook Comments