Την πρώτη θέση του Παγκόσμιου Δείκτη Αειφορίας Dow Jones (Dow Jones Sustainability World Index – DJSI) για το 2016 στον κλάδο των εταιρειών βιοτεχνολογίας, κατέκτησε η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie.

Η AbbVie, στο πλαίσιο της έρευνας που ανέλαβε η διεθνής εταιρεία επενδύσεων με εστίαση στις επενδύσεις βιωσιμότητας RobecoSAM, πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία στα 12 από τα 22 κριτήρια του κλάδου της, καταφέρνοντας μάλιστα να σκοράρει κοντά στο 100%, σε πάνω από τα μισά κριτήρια.

Πιο συγκεκριμένα, στις κατηγορίες Environmental Reporting (Υποβολή περιβαλλοντικών εκθέσεων) και Talent Attraction & Retention (Προσέλκυση και διατήρηση ταλέντων), η AbbVie πέτυχε το απόλυτο 100. Την ίδια ώρα, οι  βαθμολογίες της εταιρείας για τις κατηγορίες Social Reporting (Υποβολή κοινωνικών εκθέσεων) και Operational Eco-Efficiency (Λειτουργική οικο-αποδοτικότητα) σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2015, αφού αμφότερες αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 10 μονάδες.

«Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε τη ζωή των ανθρώπων και να αντιμετωπίζουμε τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις στο χώρο της υγείας με διαφανή και βιώσιμο τρόπο», δήλωσε η Tracie Haas, αντιπρόεδρος εταιρικής ευθύνης, brand και επικοινωνιών της AbbVie.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου της στο δείκτη αειφορίας, ενώ για το 2016 περιλαμβάνεται τόσο στον παγκόσμιο δείκτη DJSI World όσο και στο δείκτη DJSI North America.

 

Σαουλίδου Μαρίνα

Facebook Comments