Στο Υπερταμείο περνούν Αττικό Μετρό, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΒΟ και 34% της ΔΕΗ βάσει του νέου πολυνομοσχεδίου

3 λεπτά ανάγνωση
22 Σεπτεμβρίου 2016

Έξι ΔΕΚΟ περνούν στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας («Υπερταμείο») σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με τα 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ και προβλέπεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

Στον έλεγχο της εταιρείας περνούν η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, η ΕΥΔΑΠ, οι κτιριακές υποδομές ΑΕ, η ΕΛΒΟ, η Αττικό Μετρό και το 34% των μετοχών της ΔΕΗ.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σειρά ρυθμίσεων για τη μετάβαση στη νέα αγορά ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και ασφαλιστικές διατάξεις μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η αύξηση της εισφοράς υγείας για όλους τους αγρότες και τους νέους επιστήμονες, για τους οποίους ο νόμος Κατρούγκαλου προέβλεπε εκπτώσεις.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ακόμα, ρύθμιση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία συνάπτει σύμβαση διάρκειας έως 10 ετών για την εκμίσθωση τροχαίου υλικού με τη ΓΑΙΟΣΕ.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί έως την Τρίτη, 27 του μηνός, προκειμένου να εγκριθεί καταρχήν η δόση στο Euroworking Group της 29ης Σεπτεμβρίου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ: 1.700 μαθητές σε 6 νησιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Πλαστικό μου κι Εγώ»

Με τη συμμετοχή 1.700 μαθητών και 135 εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Ανοιχτός καλλιτεχνικός διαγωνισμός για δεύτερη φορά από τη ΔΕΗ

Τον ανοιχτό διαγωνισμό καλλιτεχνικής δημιουργικότητας «Η ΔΕΗ συναντά την Τέχνη Vol. 2»

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε