Με έναν εξομοιωτή μαγνητικού τομογράφου εξοπλίστηκε το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», έπειτα από σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Σύλλογος Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και την οποία ανέλαβε να υλοποιήσει η Bayer Ελλάς.

Ο Εξομοιωτής Μαγνητικού Τομογράφου αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην εξοικείωση των μικρών ασθενών, με τη διαδικασία της εξέτασης της μαγνητικής τομογραφίας. Κι αυτό διότι μέσω της λειτουργίας του, οι μικροί ασθενείς θα έχουν την ευκαιρία να βιώνουν τις πραγματικές συνθήκες της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου με σκοπό την ψυχολογική τους προετοιμασία και αποτέλεσμα την αποφυγή αναισθησίας.

«Η σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς θα συμβάλει στην ψυχολογική ανακούφιση παιδιών που με ανεξάντλητα αποθέματα ψυχικής δύναμης μάχονται καθημερινά ενάντια στην ασθένειά τους» ανέφερε η κα Χριστιάνα Χατζηγιώργη, Διευθύντρια του Τμήματος Απεικονιστικών Μεθόδων Αξονικού και Μαγνητικού Τομογράφου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία».

Στο τμήμα πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση περί τις  διακόσιες αναισθησίες. «Η αναισθησία είναι μία σοβαρή ιατρική πράξη, λόγω καταστολής του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, η οποία ελλοχεύει κινδύνους. Εάν έστω και ένα παιδί μπορεί να συνεργαστεί λόγω εξοικείωσης με την εξέταση και αποφύγει την αναισθησία, νομίζουμε ότι το κέρδος είναι αντιληπτό» τόνισε η κα Χατζηγιώργη.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» τόνισε τη σημασία που έχουν πλέον τέτοιες χορηγίες, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Στη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε ως χώρα, δυστυχώς, οι δαπάνες της πολιτείας για την ιατρική περίθαλψη έχουν συρρικνωθεί, γεγονός που αυξάνει τη σημασία και την ανάγκη της στήριξης από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να διατηρηθεί το επίπεδο της θεραπευτικής φροντίδας των ασθενών».

Facebook Comments