Η Wall Street ολοκληρώνει μια ακόμα ανοδική χρονιά, με το ράλι που ξεκίνησε το 2009, να μην έχει τελειωμό. Στην πραγματικότητα, το 2016 ήταν ίσως το πιθανότερο έτος για να υπάρξει μια σοβαρή διορθωτική κίνηση αφού εκτός από το γεγονός ότι υπήρχαν σημαντικές πολιτικές εξελίξεις, συμπληρώνονταν και επτά χρόνια από την έναρξη του ράλι. Χρονική περίοδος όπου συνήθως εφάπτεται με το τέλος ενός κύκλου.

Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα είναι αν η Wall Street μπορεί να παραμείνει σε ανοδική τροχιά και αν μπορεί να σημειώσει και μια ακόμα χρονιά κερδών. Αν ο Trump κάνει πράξη λίγα από όσα έχει υποσχεθεί, τότε το ράλι θα συνεχιστεί. Το 2016, τα εταιρικά κέρδη αυξήθηκαν κατά μόλις 1%, ενώ για το 2017 αναμένεται ότι θα υπάρξει αύξηση κατά 11%. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό μέγεθος το οποίο έχει την ικανότητα να οδηγήσει σημαντικά υψηλότερα τις μετοχές.

Επίσης, σύμφωνα με τα μοντέλα κάποιων trading firms, ο S&P 500 συνεχίζει να είναι σημαντικά υποτιμημένος με βάση τις παρελθοντικές αποτιμήσεις αυτών των μοντέλων. Έχοντας ως δεδομένα όλα τα παραπάνω, φαίνεται ότι ο ουρανός θα παραμείνει καθαρός και το 2017. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οποιαδήποτε διορθωτική αντίδραση θα αποτελέσει και νέα ευκαιρία για τοποθετήσεις.

Facebook Comments