Νέο «συνοικέσιο» «κλείδωσε» χθες το βράδυ όταν έγινε γνωστό ότι ο ΔΟΛ περνά στα χέρια του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι χθες προέδρου του ΔΣ της «Αυγής» Βασίλη Μουλόπουλου.

Αν και το παρασκήνιο ήταν πλούσιο, καθώς πριν από λίγες μέρες περίπου είχε αποκαλυφθεί (iefimerida.gr) συνάντηση μεταξύ του εκδότη του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη, του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και του προέδρου του ΔΣ της «Αυγής», η χθεσινή είδηση έπεσε σαν κεραυνός «παγώνοντας» στην κυριολεξία τους δημοσιογράφους του ιστορικού συγκροτήματος και προκαλώντας μεγάλα ερωτηματικά.

Η ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. ήταν λιτή και σαφής: «Η διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ. Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

Οπως είχε αποκαλύψει το iefimerida.gr την περασμένη Πέμπτη, έγινε η συνάντηση των τριών με αντικείμενο τις εξελίξεις στο εκδοτικό συγκρότημα. Πληροφορίες ανέφεραν ότι η κυβέρνηση αναζήτησε και βρήκε επενδυτή που θα μπορούσε να σώσει τον οργανισμό από το λουκέτο και δεν αποκλείεται ανάμειξη του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ενδιαφέρεται να αναμειχθεί στα ΜΜΕ της χώρας μας. Μετά τη συνάντηση των τριών, ο Βασίλης Μουλόπουλος, το περασμένο Σάββατο, επισκέφθηκε τα γραφεία του Οργανισμού, μεταφέροντας πιθανόν την απόφαση της κυβέρνησης για νέο επενδυτή.

«Οταν είχε αποκαλυφθεί το ραντεβού ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είχε γράψει: «Θα βγάλει non paper η (λαλίστατη) κυβέρνηση για να επιβεβαιώσει τη συνάντηση Ψυχάρη-Μπόμπολα-Μουλόπουλου;».

Τότε ο κ. Μουλόπουλος επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία της συνάντησης λέγοντας ότι πήγε για καφέ με τους παλιούς του φίλους στον ΔΟΛ αλλά τελικώς ψηνόταν η συμφωνία και όχι ο καφές.

Σημειώνουμε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί εμμέσως στην υπόθεση του ΔΟΛ όταν είχαν απεργήσει οι εργαζόμενοι σε Νέα και Βήμα μιλώντας για φούσκα: «Σε κάποιους που βρίσκονταν σε τεντωμένο σχοινί διότι είχαν συνηθίσει να δανείζονται με «αέρα», όπως οι ίδιοι ομολόγησαν, αρνήθηκε η κυβέρνηση αυτή να τους κάνει τη χάρη και να συνεχίζει να τους χαρίζει δάνεια. Σήμερα βλέπουμε ότι οι επιχειρήσεις τους ήταν μια «φούσκα» και δυστυχώς τώρα σκάει. Και οδηγεί εκατοντάδες εργαζομένους σε μια τεράστια περιπέτεια. Βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους εργαζομένους», είχε πει τότε ο κ. Τσίπρας.

Facebook Comments