Η BlackRock θα εξετάσει ενδελεχώς το πως οι αμερικανικές εταιρίες θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματα τα οποία θα επαναπατρίσουν στην Αμερική, μετά από τα νέα φορολογικά μέτρα τα οποία θα θεσπίσει ο Trump.

Βασική πολιτική προτεραιότητα του Trump είναι να μειώσει τους φόρους στα κεφάλαια τα οποία επαναπατρίζονται, σε μια προσπάθεια να δώσει κίνητρα στις επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στην Αμερική.

Εταιρίες όπως η Pfizer, Apple, Microsoft και άλλες διαθέτουν ρευστότητα συνολικού ύψους $1,8 τρισ. εκτός Αμερικής. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της BlackRock, Larry Fink, ο επαναπατρισμός κεφαλαίων δεν θα είναι αρκετός από μόνος του για να δώσει ώθηση στην οικονομία, καθώς αν δε συνοδευτεί και από άλλα κίνητρα, οι επιχειρήσεις θα χρησιμοποιήσουν τη ρευστότητα για αγορές ιδίων μετοχών ή για τη διανομή μερίσματος στους μετόχους.

Η BlackRock διαχειρίζεται $5,1 τρισ. και είναι το μεγαλύτερο επιχειρηματικό σχήμα στον κόσμο, όντας μέτοχος σε όλες τις κορυφαίες εταιρίες του κόσμου. Ως μέτοχος, έχει δικαίωμα ψήφου στα Διοικητικά Συμβούλια, των εταιριών αυτών.

Σύμφωνα με τον Fink, ο χαμηλός φόρος θα πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον τριών ετών ώστε να μπορέσει να ευνοήσει τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Ο Fink, αν και υποστηρικτής της Clinton, πλέον συμμετέχει σε μια ομάδα κορυφαίων CEOs, οι οποίοι συμβουλεύουν τον Donald Trump.

Facebook Comments