Η πιθανότητα μιας νέας αύξησης επιτοκίων από τη Fed τον Ιούνιο, συνεχίζει να κινείται ανοδικά, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα futures, αλλά για τις συνεδριάσεις που θα προηγηθούν, δεν αναμένεται κάποια αύξηση.

Σύμφωνα με τα Fed funds rates, η πιθανότητα μιας αύξησης επιτοκίων τον Ιούνιο φτάνει στο 75% κάτι που σημαίνει ότι αν δεν αλλάξει κάτι, μιλάμε για “τελειωμένη” υπόθεση. Αν ωστόσο για κάποιο λόγο, οι αγορές αναγκαστούν να κάνουν repricing χαμηλότερα, το USD θα δεχθεί ισχυρότατες πιέσεις.

Από την οπτική του πληθωρισμού, η Fed αποδεικνύεται ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο και δε βρίσκεται πίσω από την καμπύλη όπως επιμένει να αναφέρει μερίδα οικονομολόγων. Αν και η άνοδος του πληθωρισμού ήταν σταθερή για μήνες, τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για υψηλές πληθωριστικές πιέσεις.

Ακόμα και οι εκτιμήσεις της αγοράς ομολόγων και κυρίως των 5ετών και 10ετών αμερικανικών ομολόγων, βρίσκονται κάτω από το στόχο του 2,0% και μετά από μια έντονη εκτίναξη, φαίνεται ότι θα υπάρξει και νέα πτωτική κίνηση.

28 04 17 tips

 

Facebook Comments