Την ανάγκη να αποτραπεί άλλη έξοδος χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit, υπογράμμισε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανία πρέπει να βοηθήσει τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να πετύχει στο έργο του, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ευχόμενη να καταφέρει να δώσει τη μάχη κατά της ανεργίας στη χώρα του.

«Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις τους λαϊκιστές είναι να λύνεις τα προβλήματα», πρόσθεσε η κεντροδεξιά επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο Εμ. Μακρόν αναμένεται να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των γαλλικών συνδικάτων την Τρίτη προς συζήτηση της εργασιακής μεταρρύθμισης την οποία ευαγγελίζεται.

Ο κεντρώος επικεφαλής του γαλλικού κράτους έχει σημειώσει ότι προτίθεται να κάνει χρήση προεδρικών διαταγμάτων μέχρι να συγκροτηθεί σε σώμα η νέα Εθνοσυνέλευση (κάτω σώμα του γαλλικού κοινοβουλίου), μεταξύ άλλων και για την αναμόρφωση της εργατικής νομοθεσίας.

Ερωτώμενη για το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, η καγκελάριος απάντησε ότι η χώρα της θα μπορούσε να επενδύσει μεγαλύτερο μέρος του στην παραγωγή, ακόμη και αν αυτή αφορά την εσωτερική ζήτηση, που είναι έτσι κι αλλιώς αναπτυγμένη στη χώρα.

Η κ. Μέρκελ συμπλήρωσε ότι οι λόγοι που οδηγούν στα υψηλά γερμανικά πλεονάσματα είναι μεταξύ άλλων το αδύναμο ευρώ λόγω της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και η χαμηλή τιμή του πετρελαίου.

Facebook Comments