Συνεχίζονται οι προσπάθειες των ΗΠΑ να συγκεντρώσουν όλο και περισσότερους συμμάχους στην προσπάθειά τους να επιτεθούν στη Συρία. Για την ώρα, η άρνηση της Ρωσίας δεν διευκολύνει τα πράγματα αλλά σίγουρα δε θα μπορούσε να προκαλέσει και μεγάλες εμπλοκές.

Αυτό που δε μπορεί να προβλέψει κανένας είναι την εξέλιξη μιας πιθανής πολεμικής εμπλοκής καθώς όποιος είναι σίγουρος ότι οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοί τους θα κάνουν μιας διήμερη επέλαση και τέλος, θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Και αυτό γιατί η βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η Συρία να μην απαντήσει στην επίθεση, κάτι που στερείται κάθε λογικής.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να στρέφονται στο δολάριο με αποτέλεσμα η ισοτιμία EUR/USD να επιχειρεί να περάσει κάτω από τα 1,3200. Από την άλλη, AUD/USD και NZD/USD δέχονται στήριξη μετά από τα μικτά μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν.

Δεδομένης της γεωπολιτικής έντασης που υπάρχει έχει ενδιαφέρον να δούμε πως συμπεριφέρθηκαν οι μετοχές στην προηγούμενη ένταση που υπήρξε. Πριν από τη Συρία, υπήρξε η επίθεση στη Λιβύη, η οποία ξεκίνησε στις 15 Φεβρουαρίου του 2011 και ολοκληρώθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 2011. Κατά τη διάρκεια της σύρραξης αυτής, ο S&P 500 απώλεσε 8,50%. Μια ανάλογη πτώση θα οδηγήσει τον S&P 500 στις 1570 μονάδες και αυτό δεν είναι ένα απαγορευτικό σενάριο.
 

Facebook Comments