Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Les Echos, ο  διευθύνων σύμβουλος της Loreal, Jean Paul Agon, αποκάλυψε, ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να εξαγοράσει το 29,5% των μετοχών της Nestle. Συγκεκριμένα, η Loreal θα έχει τη δυνατότητα να εξαγοράσει το 29, 5% από τον Απρίλιο του 2014.

Ο χρονικός περιορισμός ισχύει, γιατί τον Απρίλιο του 2014, μήνας κατά τον οποίο λήγει μία δεκαετής συμφωνία με τους ιδρυτές της Loreal. Λήξη, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στη Nestle να πουλήσει τις μετοχές της στη Loreal.

Εκτιμάται, ότι για το 29,5% των μετοχών της Nestle, η Loreal θα καταβάλλει 22 δις ευρώ. Πάντως, η οικογένεια Bettencourt δήλωσε ότι δεν έχει παρόμοιους στόχους πώλησης του 30,5% μεριδίου της στη Nestle.

Η χρηματιστηριακή εταιρεία Liberum, υποστηρίζει ότι για να διευκολυνθούν τα οικονομικά της Loreal, θα πρέπει να πουλήσει το 9% μερίδιο της στη φαρμακευτική Sanofi, και να δανειστεί ένα ποσό ίσο με 3 φορές το καθαρό χρέος της. Αυτές οι ενέργειες, εκτιμάται ότι θα της αποφέρουν 35 δις ευρώ το 2014, προς επενδύσεις. Στο μεταξύ, η εταιρεία σημείωσε κερδοφορία στο τέλος Ιουνίου, με καθαρά 572 εκατ. ευρώ στο ταμείο της.

Facebook Comments