Θέμα χρόνου είναι ένα τρίτο πακέτο στήριξης και η κυβέρνηση θα αθετήσει πολλές προεκλογικές υποσχέσεις μεταξύ των οποίων και η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, ο διευθυντής έρευνας του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας (DIW) Αλέξανδρος Κρητικός, μιλώντας στο ραδιόφωνο DLF, θεωρεί ότι δεν εκπληρώθηκαν οι προσδοκίες του από τις πεντάωρες διαβουλεύσεις Τσίπρα-Μέρκελ:

Κατά την άποψη του ελληνικής καταγωγής καθηγητή, τα χρονικά περιθώρια που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων είναι μηδαμινά.

Ο κ. Κρητικός εκτιμά ότι θα έρθει και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης υπογραμμίζοντας:

«Θα είναι η πρώτη από πολλές προεκλογικές υποσχέσεις που θα αθετήσει η νέα κυβέρνηση. Στην ελληνική κοινή γνώμη δεν έχει περάσει ακόμα ότι χώρα οδεύει προς ένα δραματικό πρόβλημα στο συνταξιοδοτικό. Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού με την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 είναι επομένως ο πρώτος σημαντικός στόχος που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας. Θα ακολουθήσουν και άλλες προεκλογικές υποσχέσεις που δεν θα τηρηθούν, για να βγει η χώρα από την κρίση».

Facebook Comments