“Η κατάσταση αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια παραμένει, για να είμαστε ειλικρινείς, άσχημη”, δήλωσε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Πειραιώς Ανθιμος Θωμόπουλος, εκτιμώντας ότι τα NPLs συνεχίζουν να αυξάνουν και γι’ αυτό θα απαιτηθεί να ληφθούν πρόσθετες προβλέψεις για πιθανές ζημιές στο τρέχον τρίμηνο.

Είναι ενθαρρυντικό συμπλήρωσε, όμως, πως αυτό αρχίζει να εξασθενεί. «Είμαστε στο τέταρτο τρίμηνο που η τάση αύξησης μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώνεται».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η τράπεζα αναμένεται να έχει προβλέψεις της τάξης του 20-25% του χαρτοφυλακίου δανείων. Να σημειωθεί ότι ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (πάνω από 90 ημέρες) της Πειραιώς είναι περίπου στο 30% με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν τον Αύγουστο.

Ο κ. Θωμόπουλος αρνήθηκε ότι τα NPLs είναι αποτέλεσμα των εξαγορών που έγιναν για στα κυπριακά υποκαταστήματα της Ελλάδας. Τα assets που αγόρασε ο όμιλος είχαν ήδη «επιθετικά» καλυφθεί με προβλέψεις. «Είτε αγοράσαμε «καλές» τράπεζες», είτε καλύτερα χαρτοφυλάκια», είπε στο CNBC.

Facebook Comments