Στις αγορές επικρατεί «παγωμάρα» μετά το αδιέξοδο στις διαδοχικές συζητήσεις Ρεπουμπλικανών-Δημοκρατών στην Βουλή αλλά και την Γερουσία, καθώς δεν επετεύχθη η πολυπόθητη βραχυπρόθεσμη επέκταση του προϋπολογισμού, και οι εργασίες της κυβέρνησης αναστέλλονται μετά από 17 χρόνια.

Αυτό το αδιέξοδο θα οδηγήσει περίπου 800.000 ομοσπονδιακούς υπαλλήλους σε άδεια άνευ αποδοχών. Ας δούμε όμως τι δήλωσαν στην Wall Street Journal κορυφαία στελέχη του τραπεζικού χώρου:

Ο Vincent Reinhart, επικεφαλής οικονομολόγος της Morgan Stanley εκτιμά ότι οι πιθανότητες συνηγορούν σε μια βραχυπρόθεσμη αποστροφή ρίσκου, την ώρα που ο Aroop Chatterjee, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος της Barclays, θεωρεί πως το βασικό είναι το deal γύρω από το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ και ενδεχομένως αυτό το κενό διάστημα να ενδυναμώσει τις θέσεις Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατών.

Ο Harm Bandholz, επικεφαλής οικονομολόγος της UniCredit τονίζει ότι όλα τα φώτα εστιάζονται στις συζητήσεις γύρω από το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ, ενώ πιστεύει πως όσο οι ώρες θα περνούν οι Ρεπουμπλικανοί θα πιέζονται να συμφωνήσουν.

Αυτή είναι λοιπόν η αρχική αντίδραση των αναλυτών, αλλά οι επόμενες ώρες και ημέρες θα φέρουν σημαντικές εξελίξεις στο προσκήνιο. Το dailyfx.gr θα καλύψει όλη την πορεία της αντιπαράθεσης στην Αμερική και τις συζητήσεις γέρω απο το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ.

Facebook Comments