Προβλήματα συμπεριφοράς ίσως εμφανίσουν οι γιοι όσων περνούν πολλές ώρες στο γραφείο, σύμφωνα με γερμανική μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές του Κέντρου Κοινωνικής Επιστήμης του Βερολίνου και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Marriage and Family.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα αγόρια 5-10 ετών, των οποίων οι πατέρες εργάζονταν 55 ή και περισσότερες ώρες την εβδομάδα, είχαν υψηλότερα επίπεδα επιθετικής συμπεριφοράς, σε σχέση με συνομήλικα παιδιά, των οποίων οι μπαμπάδες εργάζονταν λιγότερες ώρες.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές συνέλεξαν στοιχεία από σχεδόν 1.440 παιδιά ηλικίας πέντε ετών, 1.400 κάτω των οκτώ ετών και 1.360 δέκα ετών, μέσω ερωτηματολογίων που συμπλήρωναν οι μητέρες τους.

Ωστόσο, η παρούσα μελέτη δεν παρουσίασε στοιχεία για την επίδραση του ωραρίου εργασίας του μπαμπά στη συμπεριφορά της κόρης.

Αυτό κάνει τους ερευνητές να πιστεύουν ότι, όταν το παιδί δεν περνά αρκετό χρόνο με τον γονιό του ιδίου φύλου, αυτό έχει αντίκτυπο στην συμπεριφορά του.

Τέλος, η συγκεκριμένη μελέτη κρίνεται ιδιαίτερα αξιόλογη, καθώς, μέχρι σήμερα, οι περισσότερες έρευνες εστίαζαν στις εργαζόμενες μητέρες.

Facebook Comments