Την επισήμανση ότι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του real estate στην Ελλάδα είναι η σταθερότητα έκανε ο Βασίλης Βύζας, Partner της PwC Ελλάδας και υπεύθυνος για θέματα φορολογίας ακινήτων, από το βήμα του συνεδρίου της Prodexpo.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Βύζας ανέλυσε τα θέματα φόρου κατοχής ακινήτων υπό το πρίσμα των διεθνών τάσεων στον τομέα αυτό, με συγκριτικά στοιχεία από αντίστοιχες φορολογίες σε άλλες χώρες.

Όσον αφορά στον Φόρο Μεταβίβασης Ακινήτων, ο κ. Βύζας αναφέρθηκε σε πρόσφατες σχετικές μελέτες, τόσο σε επίπεδο ΔΝΤ όσο και Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες, όπως είπε, καταδεικνύουν τα αρνητικά αποτελέσματα φόρων στη μεταβίβαση ακινήτων.

«Τα οικονομικά λοιπόν επιχειρήματα υπέρ της κατάργησής του είναι σημαντικά. Η δημοσιονομική επίπτωση που θα έχει είναι σχετικά μικρή (γύρω στα 200 εκ. ευρώ), καθώς επίσης θα βοηθήσει να αναθερμανθεί η αγορά ακινήτων προσελκύοντας επενδυτές από το εξωτερικό», τόνισε ο κ. Βύζας.

Σημειώνεται ότι η PwC Ελλάδας ήταν χορηγός στην 14η διοργάνωση της Prodexpo, ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια για την ακίνητη περιουσία και ιδιοκτησία στην Ελλάδα.

Facebook Comments