Το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για τη διετία 2014 – 2015 δεν ξεπερνά τα 10,5 δισ. ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε ερώτηση σχετικά με το ύψος των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.

Ο κ. Στουρνάρας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, τόνισε πως “ο προϋπολογισμός του 2014 δεν έχει δημοσιονομικό κενό”, ενώ ανέφερε πως ο Όλι Ρεν παραδέχτηκε πως η Ελλάδα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφερε να εκμηδενίσει τόσο το πρωτογενές έλλειμμα όσο και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε βέβαιος πως δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα και ανέφερε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να δοκιμάσει την έξοδό της στις αγορές μ ένα μικρό ποσό το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, σχολιάζοντας δήλωση του κ. Ασμουσεν σχετικά με το χρηματοδοτικό κενό – ο οποίος και είχε πει όχι στην μετακύλιση ομολόγων – ανέφερε ότι όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι. “Τίποτα δεν είναι εκτός διαπραγμάτευσης”, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

“Εμείς τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, οι εταίροι θα τηρήσουν τις δικές τους”, είπε.

“Θέλουμε απόφαση πριν το τέλος του Δεκέμβρη”, τονισε ο κ. Στουρνάρας

Facebook Comments