Σε περίπου 184 εκατ. ευρώ θα αποτιμάται με τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές το υπόλοιπο ποσοστό των εισηγμένων εταιρειών του ομίλου Βιοχάλκο, το οποίο δεν θα ανήκει στη βελγική Viohalco SA, μετά τη συγχώνευσή της με την ελληνική εταιρεία συμμετοχών Βιοχάλκο.

Ειδικότερα, σε χθεσινή ανακοίνωση της Βιοχάλκο, που απαντά στην επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναφέρεται ότι οι μετοχές της Viohalco S.A. μετά την ολοκλήρωση της διασυνοριακής συγχώνευσής της με τη Βιοχάλκο Α.Ε. και της απορρόφησης από τη Viohalco S.A. της COFIDIN S.A., θα κατανεμηθούν ως εξής: Οι σημερινοί μέτοχοι της Βιοχάλκο A.Ε. θα κατέχουν το 78,75% του συνόλου των μετοχών της, ενώ οι σημερινοί μέτοχοι της COFIDIN S.A. θα κατέχουν το 21,25% του συνόλου των μετοχών της.

Επίσης αναφέρει ότι στο πλαίσιο της κατάρτισης του βελγικού ενημερωτικού δελτίου για τη διαπραγμάτευση της  μετοχής της Viohalco S.A. στο χρηματιστήριο Euronext Brussels η εταιρία έχει πληροφορηθεί ότι οι βασικοί μέτοχοί της κ.κ. Νικόλαος Στασινόπουλος και Ευάγγελος Στασινόπουλος κατέχουν έκαστος, άμεσα και έμμεσα, 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας COFIDIN S.A. και ότι δεν υφίσταται καθ’ οιονδήποτε τρόπο έλεγχος εκ μέρους τους επ αυτής.

Η COFIDIN κατέχει σήμερα τα εξής ποσοστά στις θυγατρικές της Βιοχάλκο: στην ΕΛΒΑΛ 4,61%, στη ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. 6,31%, στη ΣΙΔΕΝΟΡ  Α.Ε. 0,90% και στα ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. 1,20%.

Έτσι, μετά τη συγχώνευση των τριών εταιρειών η Viohalco SA θα είναι μέτοχος της ΕΛΒΑΛ Α.Ε. με 69,05% και θα ελέγχει δικαιώματα ψήφου στο 73,14%, στη ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. θα κατέχει το 59,86% με δικαιώματα ψήφου 66,41%, στη ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε. το 68,79% με δικαιώματα στο 75,51% και στη ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. θα συμμετέχει με 1,20% και θα ελέγχει το 85,88% των δικαιωμάτων ψήφου.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο όμιλος θα πρέπει να καταβάλει ένα σημαντικό τίμημα, που με βάση τη σημερινή χρηματιστηριακή αξία φτάνει στα 184 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση των 4 εταιρειών σήμερα φτάνει στα περίπου 730 εκατ. ευρώ.
 

Facebook Comments