Κατά των παρακολουθήσεων από τις ΗΠΑ των κινητών τηλεφώνων ηγετών από συμμαχικές χώρες τάσσεται το 56% των Αμερικανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pew Research Center. Σύμφωνο με τις παρακολουθήσεις δηλώνει το 36% των ερωτηθέντων.

Η δημοσκόπηση δόθηκε στη δημοσιότητα την ώρα που οι επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών συναντώνται με τους αμερικανούς ομολόγους τους στην Ουάσιγκτον στον απόηχο του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν και οι Γκέρχαρντ Σίντλερ και Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, που ηγούνται της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος, καθώς και αξιωματούχοι της Αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA).

Αξιωματούχοι στο Βερολίνο δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η συνάντηση αποσκοπεί στην επίτευξη συμφωνίας για την αμοιβαία μη παρακολούθηση.

Στη συνάντηση ήταν προγραμματισμένο να συμμετέχουν ο επικεφαλής της NSA Κιθ Αλεξάντερ και ο επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τζέιμς Κλάπερ. Ωστόσο, μέχρι αργά χθες το βράδυ καμία πλευρά δεν είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Facebook Comments