** Γιατί αυτό το αιφνίδιο ξεπούλημα χθες στο Χρηματιστήριο; Στην αγορά λένε ότι οι επενδυτές προβληματίζονται για την κυβερνητική συνοχή!

** Οι εν εξελίξει δύστοκες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, αλλά και οι κοινοβουλευτικοί σκόπελοι που καλείται να διέλθει η κυβέρνηση μέχρι τέλους του χρόνου, όπως ο προϋπολογισμός και το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς και τον φόρο ακινήτων, προκαλούν αρνητικούς συνειρμούς στα επιτελεία των τραπεζών και των ξένων.

** Ηδη, ο διεθνής Τύπος αντιμετωπίζει με επιφύλαξη την κυβερνητική συνοχή μετά την εύθραυστη παροχή ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση την περασμένη Κυριακή, μετά μάλιστα την καταψήφισή της από μία βουλευτή που ανήκε στο ΠαΣοΚ.

** Α. ρε τι μας έκανε η… Τζάκρη!

** Μια άλλη αιτία της πτώσης είναι, όπως λένε στην αγορά, οι πληροφορίες ότι επίκεινται αλλαγές στα warrants, αν και οι τιμές στις οποίες θα αντιπροσωπεύουν τις τραπεζικές μετοχές αναμένεται να είναι χαμηλότερες από τις τρέχουσες.

** Σήμερα πάντως, κατά πάσα πιθανότητα εκπρόσωποι της τρόικας αναμένεται να συναντηθούν με τη διοίκηση του ΤΧΣ…

** Το αποτέλεσμα; Ο γενικός δείκτης να κλείσει με απώλειες 3,10%, στα χαμηλότερα ενοσυνεδριακά επίπεδα, τις 1.129,86 μονάδες και με τις συναλλαγές για τα δεδομένα της διόρθωσης, ικανοποιητικές, πάνω από τα 95 εκατ. ευρώ.

** Στο «κόκκινο» τα τραπεζικά χαρτιά…

** Οι ξένοι επενδυτές έχουν ελαττώσει τις εντολές αγορών προς το ΧΑ., παρά τη νέα επίσκεψη της Μοrgan Stanley στην Αθήνα, η οποία έφερε εκπροσώπους των funds Jabre και Jarad Capital, Ronti Capital και Dupont Capital για επαφές με τις διοικήσεις των εισηγμένων που συμπεριέλαβε στους δείκτες της.

** Την Πέμπτη επιστρέφει και η UBS στην Αθήνα. Στα ραντεβού που έχει “κλείσει” η ελβετική τράπεζα θα συμμετάσχουν σε επίπεδο διεθνών κεφαλαίων μεταξύ άλλων τα funds Discovery Capital, AXA, Everest Capital, Esemplia Capital, Black Friars, Canyon Partners, Mount Capital, TPG, Jabre.

** Την άλλη Τρίτη καταφθάνει και αντιπροσωπεία της BNP Paribas…

 

ΧΣ

Facebook Comments