Συνεχίστηκαν οι πιέσεις στα εμπορεύματα κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, με το χρυσό να προσεγγίζει τα $1.260/ουγγιά και το πετρέλαιο να σταματάει την πτώση στα $93.00/βαρέλι. Οι ασιατικές συνεδριάσεις δεν έφεραν κάποια σημαντική κίνηση και πλέον θα περιμένουμε το άνοιγμα του Λονδίνου και τις οικονομικές ανακοινώσεις.

Το EUR/USD κινήθηκε σε μια πλάγια τάση πίσω από το 1.3450 που προσέγγισε χθες μετά το άνοιγμα της ΝΥ, και το GBP/USD κινείται οριακά κάτω από το 1.5900. Το USD/JPY προχώρησε σε (λογικές) διορθώσεις μέχρι το 99.50 και θα επιχειρήσει να κινηθεί και πάλι προς το 100.00.

Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις της ημέρας είναι αναμφισβήτητα για την Αγγλία τόσο στις 11:30 όσο και στις 12:30. Ο δείκτης ανεργίας που αναμένεται μειωμένος στο 3.9%, το ποσοστό ανεργίας αλλά και οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας είναι τα στοιχεία που θα εστιάσουμε για να δούμε αν η αγορά εργασίας πηγαίνει καλύτερα, κάτι που θα αποτελούσε βασικό μοχλό για τη μελλοντική αύξηση επιτοκίων. Στις 12:30 θα περιμένουμε την έκθεση του πληθωρισμού της ΒοΕ και την ομιλία του Mark Carney για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής της Αγγλίας.

Λίγο νωρίτερα (12:30) έχουμε την βιομηχανική παραγωγή της ΕΖ που αναμένεται να επιστρέψει σε θετικό πρόσημο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2012, και στις 14:00 θα περιμένουμε τις αιτήσεις υποθηκών MBA των ΗΠΑ. Στην συνέχεια της ημέρας έχουμε τη μηνιαία δήλωση προϋπολογισμού των ΗΠΑ και 2 σημαντικές ανακοινώσεις για το AUD. Τον δείκτη μεταποίησης και τις (καθαρές) λιανικές πωλήσεις της Αυστραλίας που αν επιβεβαιωθούν χαμηλότερα θα περιμένουμε νέες πιέσεις στο αυστραλιανό δολάριο.
 

Facebook Comments