Σε πλειστηριασμό βγαίνει την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου η περιουσία της Δάρινγκ από την Τράπεζα Πειραιώς. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 4,5 εκατ. ευρώ. Ο πλειστηριασμός που θα γίνει και είναι ο 15ος στη σειρά αφορά οικόπεδο, κτιριακές εγκαταστάσεις, έπιπλα, επωνυμία, σήματα, απαιτήσεις, συμμετοχές, μετοχικά δικαιώματα – χρεόγραφα.

Τρία τινά συμβαίνουν με την περίπτωση της Βιοχάλκο.

Όπως διαβάζω στο Euro2day: Πρώτον, ότι δεν είναι στις προθέσεις του Ομίλου να βγάλει τις θυγατρικές του από το ΧΑ. Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή δήλωση του στελέχους της ΒΙΟΧΑΛΚΟ κ. Κων/νου Κεφάλα πως «ποτέ δεν είχε περάσει από το μυαλό μας ένα τέτοιο ενδεχόμενο» και πως οι θυγατρικές είναι εταιρείες του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, από το οποίο άλλωστε έχουν αντλήσει κεφάλαια.

Δεύτερον, ότι μέχρι σήμερα υπάρχει μια «γνώμη» της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για υποχρεωτικές δημόσιες προτάσεις και ζητούμενο είναι το αν τελικά η Επιτροπή μετατρέψει τη «γνώμη» σε «οδηγία» όταν προχωρήσει το τυπικό μέρος της συγχώνευσης.

Και τρίτον, ότι η εισηγμένη έχει δηλώσει πως θα σεβαστεί τη νομιμότητα και πως αν χρειαστεί, θα καταβάλει έως και 193 εκατ. ευρώ, στο ακραίο σενάριο που απαιτηθεί τελικά να εξαγοραστεί το 100% όλων των θυγατρικών.

Το fund του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία κ. Τζον Κάλαμος βγάζει από τον “πάγο» το ενδιαφέρον του για την NBG Asset Managemnt και στελέχη του βρίσκονται ήδη στην Αθήνα για επαφές με τη διοίκηση της Εθνικής,  οποία, κατά τις πληροφορίες, κοιτάζει ζεστά το θέμα της συνεργασίας με την Calamos Invstemts.

Κι αυτό, γιατί η συνεργασία μπορεί να είναι πολυεπίπεδη, όπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς και να αφορά από την πώληση της NBG A.M. μέχρι τη χρηματοδότηση της bad bank που εξετάζει η διοίκηση της τράπεζας για την αξιοποίηση του προβληματικού χαρτοφυλακίου των χορηγήσεων. 

Facebook Comments