Τέσσερα σχήματα με ισχυρή την ελληνική παρουσία κατέθεσαν τελικά προσφορές για το ‘’φιλέτο’’ του Αστέρα Βουλιαγμένης στο διαγωνισμό που “τρέχουν”  η Εθνική Τράπεζα με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

O όμιλος Κωνσταντακόπουλου (ΤΕΜΕΣ) υπέβαλε τελικά προσφορά από κοινού με τον όμιλο Olayan, διατηρώντας μειoψηφικό ποσοστό στο σχήμα, η Dolphin Capital μαζί με την Colony Capital, η αραβικών συμφερόντων AGC και ο όμιλος της Lamda Development.

Σημειώνεται εδώ ότι ο αρχικός αριθμός των ενδιαφερομένων κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού ήταν 13- ενώ τώρα ο αριθμός των προσφορών που τελικά υποβλήθηκαν θεωρείται ικανοποιητικός από Εθνική και ΤΑΙΠΕΔ, δεδομένου του μεγέθους του έργου.

Ως προς το οικονομικό σκέλος των προσφορών, πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα μέρος θα υπολογισθεί με βάση το γεγονός ότι πρόκειται για εισηγμένη εταιρεία (με κεφαλαιοποίηση κοντά στα 265 εκατ. ευρώ) αλλά και από το μεγάλο πλεονέκτημα που δίνεται στους επενδυτές για την κατασκευή τουριστικών κατοικιών δίνοντας μεγάλη υπεραξία στην επένδυση.

Πάντως θα είναι κάτω από 500 εκατ. αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Η Εθνική Τράπεζα, έχει τις δικές της προσδοκίες έχοντας θέσει σε συγκεκριμένο αριθμό τον πήχυ, κάτω από το οποίο δεν φαίνεται διατεθειμένη να παραχωρήσει το μεγαλύτερο φιλέτο της Αττικής

Facebook Comments