Πώς να τροποποιήσετε συνταγές για μικρότερη πρόσληψη λιπαρών, χοληστερόλης & θερμίδων;
Πώς να τροποποιήσετε συνταγές για μικρότερη πρόσληψη λιπαρών, χοληστερόλης & θερμίδων
Πώς να τροποποιήσετε συνταγές για μικρότερη πρόσληψη λιπαρών, χοληστερόλης & θερμίδων
Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός και μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε για να παρασκευάσετε σύνθετα φαγητά και γλυκά αλλάζοντας τις κλασσικές συνταγές που ήδη γνωρίζετε :
Κλασσική συνταγή |
Αντικατάσταση με : |
Ολόκληρο αυγό |
2 ασπράδια αυγού ή 1 αυγό & 2 κ γλ.άπαχου γάλακτος σε σκόνη & 2 κ γλ.λάδι ή ¼ φλιτζανιού υποκατάστατο αυγού |
Πλήρες γάλα (1 φλιτζάνι) |
1 φλιτζάνι άπαχο γάλα & 2 κ γ λάδι |
Ξινή κρέμα |
Άπαχο γιαούρτι ή 1 φλιτζάνι τυρί κότατζ χαμηλών λιπαρών χτυπημένο με 2κ γλ. χυμό λεμονιού |
Ζωϊκό βούτυρο |
Μαλακή μαργαρίνη(σε ίση ποσότητα) |
Κρεμώδες τυρί |
1 φλιτζάνι τυρί κότατζ χαμηλών λιπαρών ξεπλυμένο καλά με νερό, στραγγισμένο και χτυπημένο με ¼ φλιτζανιού μαργαρίνη |
Σοκολάτα ζαχαροπλαστικής (30 γρ) |
3 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη & 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη |
Κρέμα γάλακτος |
Άπαχο γάλα εβαπορέ (σε ίση ποσότητα) ή φυτική κρέμα (σε ίση ποσότητα) |
Μπέικον |
Tηγανισμένο τόφου ή μπέικον γαλοπούλας χαμηλών λιπαρών |
Facebook Comments