95 νεκροί και 158 τραυματίες στην Καμπούλ

2 λεπτά ανάγνωση
27 Ιανουαρίου 2018

Ενενήντα-πέντε νεκροί και 158 τραυματίες είναι ο έως τώρα απολογισμός από τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που συγκλόνισε το πρωί την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, ενώ υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Η έκρηξη έλαβε χώρα σε μικρή απόσταση από πρεσβείες και το αρχηγείο της Αστυνομίας, και πολύ κοντά στο κτήριο όπου παλαιότερα στεγαζόταν το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι δράστες επέβαιναν σε ασθενοφόρο που ήταν φορτωμένο με εκρηκτικά. Κατόρθωσαν να περάσουν τουλάχιστον ένα σημείο ελέγχου της Αστυνομίας και να φτάσουν κοντά στην πολιτική «καρδιά» της Καμπούλ, όπου κινούνται εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι και αξιωματούχοι.

Την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν αναλάβει την ευθύνη και για την επίθεση στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικές ζημιές σε εργοστάσιο πετροχημικών στο Ιράν έπειτα από αεροπορικό πλήγμα του Ισραήλ

Υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε πετροχημικό εργοστάσιο στο νοτιοδυτικό Ιράν, το οποίο έγινε

Μ. Καρυστιανού: «Το όνειρο μου είναι βρεθώ σε debate με τον κ. Μητσοτάκη»

Η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να βρεθεί σε debate με

Στ. Κούλογλου: «Για την Καρυστιανού ισχύει φράση εδοξάσθη κρυπτόμενος και εξευτελίσθη εμφανιζόμενος»

Ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε τη δημόσια παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού χρησιμοποιώντας τη