Μπορεί να χαίρεστε για το καινούργιο σας στενό τζιν ή τα καινούργια σας ψηλοτάκουνα, ωστόσο δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για το σώμα σας!

Δείτε τρεις περιπτώσεις στις οποίες οι «επιταγές» της μόδας είναι δυνατόν να σας προκαλέσουν προβλήματα υγείας.

Εφαρμοστά παντελόνια

Έρευνες από τη δεκαετία του 80 κιόλας έχουν συνδέσει τα πολύ εφαρμοστά ρούχα και εσώρουχα με μειωμένη ανδρική γονιμότητα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα στενά παντελόνια προκαλούν αύξηση της θερμοκρασίας των όρχεων κατά 3,5 βαθμούς Κελσίου.

Piercing

Το piercing σε πολλές περιπτώσεις είναι αιτία πρόκλησης μολύνσεων και αλλεργικών αντιδράσεων. Αν έχετε αποφασίσει να κάνετε piercing, βεβαιωθείτε ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται, έχουν πρώτα αποστειρωθεί. Στη συνέχεια φροντίζετε να απολυμαίνετε την περιοχή τακτικά, χρησιμοποιώντας αντισηπτικό.

Ψηλοτάκουνα

Καλό θα είναι το τακούνι του παπουτσιού σας να μην ξεπερνά τα τρία εκατοστά, καθώς επηρεάζεται η στάση του σώματος, με αποτέλεσμα να είναι δυνατόν να προκληθούν, μακροχρόνια, προβλήματα στις αρθρώσεις. Σύμφωνα με έρευνα, γυναίκες που φορούν τακούνια μεγαλύτερα των επτά εκατοστών, ασκούν πιέσεις στα γόνατά τους, οι οποίες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την εκδήλωση αρθρίτιδας.

Facebook Comments