Ο Σάτια Ναντέλα είναι και επισήμως ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Corp, επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων μηνών για την αναζήτηση του νέου CEO του αμερικανικού κολοσσού.

Ο 46χρονος Ναντέλα είναι ο τρίτος διευθύνων σύμβουλος της Microsoft από το 1975, οπότε και ιδρύθηκε η εταιρεία.

Πρόκειται να διαδεχθεί τον Στιβ Μπάλμερ, ο οποίος είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του τον περασμένο Αύγουστο και με την σειρά του είχε διαδεχθεί τον Μπιλ Γκέιτς που κατείχε τα ηνία για 25 χρόνια μέχρι το 2000.

«Οι ευκαιρίες για τη Microsoft είναι τεράστιες, αλλά για να τις εκμεταλλευτούμε πρέπει να επικεντρωθούμε σαφώς, να κινηθούμε γρήγορα και να συνεχίσουμε να αναδιαρθρωνόμαστε», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις.

Αλλωστε, παρά την ηγετική της θέση στην αγορά, η Microsoft αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από νέους παίχτες, ενώ καλείται να κινηθεί ταχύτερα σε νέους τομείς, όπως αυτοί των tablets και των smartphones.

«Ο Σάτια είναι αποδεδειγμένα μια ηγετική φυσιογνωμία με μηχανικές δεξιότητες, επιχειρηματικό όραμα και την ικανότητα να φέρνει τους ανθρώπους κοντά», δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς.

Σημειώνεται ότι ο ιδρυτής της Microsoft θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας, αλλά θα παραμείνει στον όμιλο ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και σύμβουλος επί τεχνικών θεμάτων.

Τη θέση του προέδρου θα αναλάβει ο Τζον Τόμσον, ο οποίος και είχε αναλάβει την αναζήτηση του νέου CEO.

Facebook Comments