Σε πτωτική τροχιά η απόδοση του 10ετούς ομολόγο

2 λεπτά ανάγνωση
5 Φεβρουαρίου 2014

Μεγάλη πτώση πραγματοποιεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου την Τετάρτη, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg ότι επόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα μπορεί να περιλαμβάνει την παράταση της λήξης των δανείων διάσωσης έως τα 50 χρόνια.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου υποχωρεί 26 μονάδες βάσης, στο 8,137%. Πτώση 22 μονάδων βάσης σημειώνει η απόδοση του 30ετούς ελληνικού ομολόγου, στο 7,826%.

Σημειώνεται ότι η απόδοση του 10ετους έχει πραγματοποιήσει πτώση 60 μονάδων βάσης αυτήν την εβδομάδα, αντιστρέφοντας την πρόσφατη άνοδο στα υψηλά του 2014.

Σε καθοδική τροχιά κινούνται και οι αποδόσεις των υπόλοιπων ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου διολισθαίνει τρεις μονάδες βάσης στο 3,73%. Η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης στο 3,76%, ενώ πτώση έξι μονάδων βάσης καταγράφει η απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς, στο 4,99%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

«Υποβάθμιση» ή νέο φωτεινό κεφάλαιο η αλλαγή πίστας του Χρηματιστηρίου Αθηνών;

Η MSCI, ο μεγαλύτερος πάροχος δεικτών στον κόσμο με τα κεφάλαια που είναι

Αντίστροφη μέτρηση για την αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου από τον MSCI

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την αναβάθμιση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου από