Με χαμηλό στις 1.341 μονάδες, η αγορά δείχνει  να αντιδρά και πάλι με κίνηση πάνω από  τις 1.350 μονάδες. Η εικόνα σταθεροποίησης και χωρίς τις μεγάλες διακυμάνσεις, κρατούν ζε4στό το ανοδικό momentum, υποστηρίζουν οι παράγοντες της αγοράς.

Υπό την προϋπόθεση ότι οι εισροές κεφαλαίων θα συνεχιστούν  με το επιχείρημα της ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας, είναι αρκετό για να οδηγήσει την αγορά πολύ πιο πάνω.

Άλλωστε, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ, “μέσα σε 11 συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης έχει πάρει ανοδικά σχεδόν 150 μονάδες ή σε ποσοστό 12%, καταστρατηγώντας στη πορεία τις σημαντικές αντιστάσεις των 1280, των 1305 και των 1340 καταγράφοντας έτσι νέα υψηλά.

Εύλογο είναι στις επόμενες ημέρες ο δείκτης να παρουσιάσει μια κόπωση εμπρός από την ισχυρή διαγραμματική περιοχή των 1360 με 1400 μονάδων. Επίπεδα όπου εάν διαπεραστούν με σημαντικό καταλύτη και με δυναμικό τζίρο συναλλαγών θα ανοίξει μεσομακροπρόθεσμα την πύλη για το επόμενο πεδίο διακύμανσης, όπου μπορεί να φτάσει έως τις 1750 μονάδες.

Ενόψει όμως εύθραυστων πολιτικών δεδομένων, συγκρούσεων με τους πιστωτές και δύσκολων αποφάσεων για το χρέος της χώρας, η αγορά δύσκολα θα μπορέσει να στυλώσει τα πόδια για να προσεταιριστεί ένα επιπλέον ποσοστό ανόδου της τάξεως του 8% προσεγγίζοντας δηλ την περιοχή των 1450 μονάδων. 

Ήδη αρκετοί δεικτοβαρείς τίτλοι έχουν «υπερτροφοδοτηθεί» προεξοφλώντας μέσα από τις κεφαλαιοποιήσεις τους ένα προσδοκώμενο P/E του 2016. Επίσης μπροστά μας έχουμε νέες υπέρογκες  ΑΜΚ τόσο από την ALPHA και την Πειραιώς όσο και από τη Eurobank, στοιχείο, όπου είναι πολύ πιθανό να βάλει ένα βραχυχρόνιο ανοδικό stop στη συμμετοχή τους σε μια περαιτέρω κίνηση του Γενικού Δείκτη (βαρύτητα 14,2%)».

Κέρδη πάνω από 2,7% για την Πειραιώς, που ενισχύεται στο 1,88 ευρώ, ενόψει του roadshow στη Νέα Υόρκη, στο οποίο θα συμμετέχουν 56 ξένοι θεσμικοί. Η Εθνική πραγματοποιεί πάλι κίνηση προς τα 3,90 ευρώ και η Alpha ενισχύεται στα 0,713.  Πιέσεις βγαίνουν στα Folli Follie, τον Τιτάνα και την ΕΧΑΕ, αλλά και σε ΟΤΕ, ΔΕΗ. Οι συναλλαγές είναι υποτονικές, λίγο πάνω από τα 31 εκατ. ευρώ.

Facebook Comments