Κατά €4 δισ. μειώθηκε ο ELA

2 λεπτά ανάγνωση
26 Οκτωβρίου 2017

Κατά 4 δισ. ευρώ μειώθηκε ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό χρηματοδότησης (ELA), στα 28,6 δισ. ευρώ. 

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει: στις 26 Οκτωβρίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 28,6 δισεκ. ευρώ έως και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 4,0 δισεκ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών που προέρχονται από καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και από την πρόσβαση των τραπεζών στις χρηματοπιστωτικές αγορές. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χ.Α.: Ανθεκτικότητα και ισορροπία μετά από μία συνεδρίαση ακραίας μεταβλητότητας

Σε συνεδρίαση ακραίας μεταβλητότητας, το Χρηματιστήριο απορρόφησε τους κραδασμούς από τη βουτιά

ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση

Αμετάβλητα για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση διατήρησε τα βασικά της επιτόκια η Ευρωπαϊκή

ΕΚΤ: Ο επίμονος πληθωρισμός στις υπηρεσίες φρενάρει τις μειώσεις επιτοκίων

Στο επίκεντρο των αγορών και της οικονομικής συζήτησης βρίσκεται πλέον η νομισματική