K. Bass: “Βλέπει” πρόωρες εκλογές – νικητή τον Κ. Μητσοτάκη και επιστροφή €15 δισ. στις τράπεζες

2 λεπτά ανάγνωση
15 Νοεμβρίου 2017

“Πιστεύω πως θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές κάποια στιγμή του χρόνου, από τον Απρίλιο μέχρι το Σεπτέμβριο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα χάσει την εξουσία. Όταν συμβεί αυτό, θα εισρεύσουν πολλά κεφάλαια καθώς οι επενδυτές θα αισθάνονται περισσότερο αισιόδοξοι με μια πιο μετριοπαθή κυβέρνηση”, τόνισε μιλώντας στο CNBC ο hedge fund manager, Kyle Bass.

Όπως τονίζει, “ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι ο νέος πρωθυπουργός, που θα μεταρρυθμίσει την κουλτούρα και θα αναζωπυρώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών” ενώ “δεν έχω καμία αμφιβολία ότι περί τα 15 δισ. ευρώ θα επιστρέψουν στις ελληνικές τράπεζες αν εκλεγεί. Το χρηματιστήριο και η αγορά ομολόγων θα εκτιναχθούν επίσης μετά από τις εκλογές”.

Η Ελλάδα “κάνει” στροφή στην εδώ και μια δεκαετία κρίση χρέους που πλήττει τη χώρα, επισήμανε ο ιδρυτής και επικεφαλής επενδύσεων της Hayman Capital Management.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Η Ελλάδα επιταχύνει τη μείωση του χρέους – Έγκριση για πρόωρη αποπληρωμή €6,94 δισ.

Τα διοικητικά συμβούλια των ESM και EFSF ενέκριναν την πρόωρη αποπληρωμή δανείων