Deutsche Bank: Υπερτιμημένα τα ελληνικά ακίνητα, παρά την πτώση τιμών της αγοράς

3 λεπτά ανάγνωση
3 Απριλίου 2014

Υπερτιμημένα βρίσκει τα ελληνικά ακίνητα, η Deutsche Bank, σε σχέση με το εισόδημα που αποφέρουν. Όπως υποστηρίζει, σε τελευταία έκθεσή της η γερμανική τράπεζα, τα ακίνητα εμφανίζονται κατά 5% ακριβότερα από τον ιστορικό μέσο όρο τους, κρίνοντας από το εισόδημα που αποφέρουν σε σχέση με την τιμή τους.

 

Αν και έχει σημειωθεί σημαντική πτώση στις τιμές της αγοράς, η Deutsche Bank διαπιστώνει πως στο κριτήριο του ενοικίου έναντι της τιμής, τα ακίνητα εμφανίζονται υποτιμημένα κατά 16% έναντι του ιστορικού μέσου όρου τους, κάτι που ενισχύει τη ανωτέρω διαπίστωση.

Ωστόσο, η γερμανική τράπεζα εκτιμά πως η αγορά δεν έχει πιάσει ακόμα “πάτο”, παρά τη διόρθωση της τάξης του 28,7% που έχει συντελεστεί στα ακίνητα από το 2011, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με τους αναλυτές της Deutsche Bank συμφώνουν, δε, και τα στοιχεία που προέκυψαν από την εκτίμηση της Fitch, πως η ελληνική αγορά φέτος θα σημειώσει επιπλέον πτώση 4%.

Σε παγκόσμιο επίπεδο αγορών, τα πιο υποτιμημένα ακίνητα βρίσκονται στην Ιαπωνία (υποτίμηση κατά 39%), την Κορέα (18%), τη Γερμανία (15%) και τις ΗΠΑ (6%). Στον αντίποδα, υπερτιμημένα εμφανίζονται τα ακίνητα στον Καναδά (υπερτίμηση κατά 59%), το Βέλγιο (55%), τη Ν. Ζηλανδία (53%) και τη Νορβηγία (45%), την Ισπανία(17%) και την Ιρλανδία (2%).

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο μεγάλη και πραγματική είναι η απειλή του οικονομικού υπερόπλου της Ευρώπης

Έπειτα από την υποχώρησή του σχετικά με τη Γροιλανδία και την επιβολή

Έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Deutsche Bank 

Έρευνα στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank στην Φρανκφούρτη και σε υποκατάστημα

Τί βλέπουν οι αναλυτές για τις αγορές το 2026, τι «ψηφίζουν» και τι φοβούνται τα funds

Συνέχιση της ανόδου των αγορών το 2026 αναμένουν σε γενικές γραμμές αναλυτές