La Tribune: «Η Ελλάδα σύντομα βασίλισσα του πετρελαίου;»

2 λεπτά ανάγνωση
15 Μαΐου 2014

Άρθρο στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας «La Tribune» αναφέρεται στις πρόσφατες συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα δυτικά της χώρας, και για επενδύσεις ύψους 700 εκ ευρώ, που θα μπορούσαν να προσφέρουν έσοδα έως 150 δισεκ ευρώ για τα επόμενα 30 χρόνια.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε ότι τα επόμενα 30 χρόνια η χώρα θα έχει φορολογικά έσοδα ύψους 150 δισεκ ευρώ από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, σημειώνει το άρθρο. Σύμφωνα με την la Tribune, οι έρευνες αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανακάλυψη περίπου 300 εκ βαρελιών πετρελαίου.

Οι περιοχές που περιλαμβάνονται στην έρευνα είναι η Ήπειρος και το Ιόνιο. Το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος εκτιμά ότι τα επόμενα 15 χρόνια τα έσοδα του κράτους μπορεί να ανέλθουν σε 18 δισεκ σε ευρώ. Η Ελλάδα ξεκίνησε να ερευνά τη δυνατότητα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων των 2010 σημειώνει το άρθρο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό