La Tribune: «Η Ελλάδα σύντομα βασίλισσα του πετρελαίου;»

2 λεπτά ανάγνωση
15 Μαΐου 2014

Άρθρο στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας «La Tribune» αναφέρεται στις πρόσφατες συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα δυτικά της χώρας, και για επενδύσεις ύψους 700 εκ ευρώ, που θα μπορούσαν να προσφέρουν έσοδα έως 150 δισεκ ευρώ για τα επόμενα 30 χρόνια.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε ότι τα επόμενα 30 χρόνια η χώρα θα έχει φορολογικά έσοδα ύψους 150 δισεκ ευρώ από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, σημειώνει το άρθρο. Σύμφωνα με την la Tribune, οι έρευνες αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανακάλυψη περίπου 300 εκ βαρελιών πετρελαίου.

Οι περιοχές που περιλαμβάνονται στην έρευνα είναι η Ήπειρος και το Ιόνιο. Το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος εκτιμά ότι τα επόμενα 15 χρόνια τα έσοδα του κράτους μπορεί να ανέλθουν σε 18 δισεκ σε ευρώ. Η Ελλάδα ξεκίνησε να ερευνά τη δυνατότητα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων των 2010 σημειώνει το άρθρο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Υποχώρηση άνω του 1% μετά το ισχυρό ράλι – Καθοριστικός ο ρόλος των Στενών του Ορμούζ

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη.

Πετρέλαιο: Οριακές μεταβολές σε Brent και WTI – Στο επίκεντρο ο OPEC+

Μικτές τάσεις καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, σε μια

Πετρέλαιο: Έντονες διακυμάνσεις με «εκτόξευση» και απότομη αποκλιμάκωση

Η διεθνής αγορά ενέργειας κατέγραψε μία από τις πιο νευρικές συνεδριάσεις των