Beta Χρηματιστηριακή: Θετική εικόνα αλλά με αστερίσκους τα μεγέθη α΄ τριμήνου

3 λεπτά ανάγνωση
2 Ιουνίου 2014

Θετική γενική εικόνα αλλά με πολλούς αστερίσκους αφήνει η δημοσίευση του α’ τριμήνου, σύμφωνα με την BETA Χρηματιστηριακή.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, το αποτέλεσμα των καθαρών κερδών στις εμποροβιομηχανικές εταιρίες βρίσκεται ουσιαστικά στο μηδέν (+5 εκατ. ευρώ), γεγονός που σημαίνει ότι μετά από πολλά τρίμηνα αναδιαρθρώσεων, εξόδου από την αγορά αδύνατων ή αθέμιτων ανταγωνιστών και ανεπαρκούς χρηματοδότησης σε γενικό επίπεδο οι απώλειες βρίσκονται υπό έλεγχο.

Από την άλλη πλευρά το σημείο χωρίς επιστροφή για πολλές εισηγμένες έχει παρέλθει, ειδικά σε όσες οι ζημιές παραμένουν επαναλαμβανόμενες και σταθερές ξεκινώντας από το λειτουργικό επίπεδο ενώ δεν θα ήταν υπερβολή να θεωρηθεί ότι παίζονται οι καθυστερήσεις για όσες δεν καταφέρουν έστω και τώρα που η οικονομία ετοιμάζεται να ισορροπήσει να βρουν λύσεις (ρευστότητα, στρατηγικές συνεργασίες, περιορισμό χρέους κλπ) για να βελτιώσουν την εικόνα τους.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τρέχει» η χρηματοδότηση των εισηγμένων μέσω του Euronext Athens

Σε τροχιά για ρεκόρ πενταετίας αλλά και πιθανότατα 25ετίας κινείται η χρηματοδότηση

Οι ελληνικές εισηγμένες μετρούν το κόστος του πολέμου έπειτα από την κερδοφορία-ρεκόρ του 2025

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έχει επηρεάσει σημαντικά τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές,

Η μεγάλη επιστροφή: Ρεκόρ μερισμάτων μετά το 2007 στο Χρηματιστήριο

Ρεκόρ 17 ετών αναμένεται να καταγραφεί εφέτος στη μερισματική πολιτική των εισηγμένων