Μετά τη πτώση του EUR/USD και το ράλι του EUR έναντι του δολαρίου που ακολούθησε, το τμήμα ανάλυσης της BNP Paribas προτείνει εκ νέου θέση πώλησης στο EUR/USD.

Πιο συγκεκριμένα το trade που προτείνει η γαλλική τράπεζα είναι είσοδος στο 1.3620 με το στόχο στο 1.3200 και το stop στο 1.3820.

Οι αναλυτές της τράπεζας αιτιολογούν την επιλογή τους ως εξής:

« Παρόλο που η εξέλιξη των τιμών χθες έμοιαζε σημαντικά με την εικόνα του EUR/USD μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 8 Μαΐου, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει λόγος να αναλύσουμε εξονυχιστικά την ανοδική αντίδραση του EUR/USD αυτή τη φορά».

«Πιστεύουμε ότι βάσει των προσδοκιών όπως είχαν διαμορφωθεί από την αγορά σε ότι αφορά τα μέτρα, η ΕΚΤ φάνηκε να ανακτά δυναμικά τα αντανακλαστικά της αν και δεν κατάφερε να εισάγει ένα νέο QE και να εκπλήξει τις αγορές. Παρόλα αυτά ιδιαίτερη σημασία έχουν τα λόγια του Μάριο Ντράγκι που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μη συμβατικών μέτρων εφόσον ο πληθωρισμός συνεχίσει να κινείται στα χαμηλά επίπεδα που βρίσκεται σήμερα» τονίζουν οι αναλυτές της BNP αναφέροντας ότι περιμένουν η αδυναμία του ευρώ να συνεχιστεί.

Facebook Comments