ΕΕ: Προς νέο ρεκόρ η αγορά junk ομολόγων

2 λεπτά ανάγνωση
25 Ιουνίου 2014

Η έκδοση ευρωπαϊκών ομολόγων junk οδεύει προς νέο ρεκόρ και ξεπερνά τα επίπεδα των κοινοπρακτικών δανείων επί δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, καταδεικνύοντας την «κοσμογονική» μεταστροφή της χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων «από τις τράπεζες στα ομόλογα» όπως σχολιάζουν οι FT.

Οι πωλήσεις junk bonds, ομολόγων υψηλής απόδοσης, έχουν απολαύσει δύο συνεχόμενα τρίμηνα ρεκόρ, καθώς οι εκδόσεις έχουν φτάσει στα 131,8 δισ. δολάρια συνολικά στο φετινό έτος, με βάση τα στοιχεία της Thomson Reuters LPC.

Το μέγεθος των εκδόσεων του εξαμήνου είναι σχεδόν ίσιο με του συνόλου της περιόδου 2000-07.

Την ίδια ώρα τα κοινοπρακτικά δάνεια ανέρχονται στα μόλις 84,1 δισ. δολάρια, καθώς η αγορά δυσκολεύεται να αναπτυχθεί εν μέσω των πολύ απαιτητικών ρυθμιστικών μέτρων και των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή «εξαφανίζει» τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια

Ο πόλεμος στο Ιράν και το παγκόσμιο ενεργειακό σοκ αλλάζουν εκ νέου

Goldman Sachs: 30% πιθανότητα ύφεσης – Προειδοποίηση για την παγκόσμια οικονομία

Αυξημένες ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εκφράζει η Goldman Sachs.

Ράλι στα ομόλογα λόγω πολέμου – Στροφή επενδυτών σε ασφαλή καταφύγια

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές των κρατικών ομολόγων διεθνώς.