Επιδείνωση συνεχίζουν να σημειώνουν τα ελληνικά 10ετή ομόλογα

2 λεπτά ανάγνωση
13 Φεβρουαρίου 2018

Τα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται στο έλεος πλέον των αγορών μετά από ένα ισχυρό ράλι το τελευταίο διάστημα.

Η απόδοση του νέου 7ετούς ομολόγου αυξάνεται σήμερα στο 4,0196% από 3,99% που έκλεισε χθες και με άνοδο της τάξης του 14,9% από την ημέρα της έκδοσης, γεγονός που κάθε άλλο παρά ανταμείβει τους επενδυτές που το επέλεξαν.

Επιδείνωση συνεχίζουν να σημειώνουν και τα ελληνικά 10ετή ομόλογα με την απόδοσή τους να διαμορφώνεται στο 4,326% με αύξηση της τάξης του 0,85% από χθες, όταν μόλις πριν δύο εβδομάδες είχε αγγίξει το 3,6% και τα χαμηλά 12ετίας, που αντιστοιχεί σε αύξηση άνω του 20%.

Αρνητική είναι η εικόνα και στο ελληνικό 5ετές ομόλογο με το yield να διαμορφώνεται στο 3,724%, με άνοδο 0,7% από χθες, όταν  μόλις πριν τρεις εβδομάδες φλέρταρε με τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, αγγίζοντας το 2,6%. Η άνοδος της απόδοσής του από τις 24 Ιανουαρίου ξεπερνά το 40%, σβήνοντας όλο το ράλι του προηγούμενου διαστήματος.

Κούρταλη Ελευθερία

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελειώνει το εντυπωσιακό story των spreads των ομολόγων του Νότου;

Οι διαφορές των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των χωρών του Νότου της

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

«Υποβάθμιση» ή νέο φωτεινό κεφάλαιο η αλλαγή πίστας του Χρηματιστηρίου Αθηνών;

Η MSCI, ο μεγαλύτερος πάροχος δεικτών στον κόσμο με τα κεφάλαια που είναι