Σχέδια της Ε.Ε. για επιβολή δασμών 25% σε αμερικανικά προϊόντα ως αντίμετρο

2 λεπτά ανάγνωση
2 Μαρτίου 2018

Το ενδεχόμενο επιβολής δασμών ύψους 25% σε προϊόντα που εισάγονται από τις ΗΠΑ εξετάζει η Ε.Ε., εφόσον ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προχωρήσει το δικό του σχέδιο επιβολής δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές.

Η Κομισιόν έχει ήδη διαμηνύσει ότι θα απαντήσει «σθεναρά» στην πρόταση Τραμπ για επιβολή δασμών 25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο.

Προειδοποίησε επίσης ότι θα προσφύγει, μαζί με άλλες χώρες, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO) και θα εξετάσει την εφαρμογή μέτρων διασφάλισης -τελευταία φορά είχαν επιβληθεί το 2002- για να αποτρέψει τη μεταφορά αυτών των εισαγωγών χάλυβα και αλουμινίου στην Ευρώπη, από τρίτες χώρες, εάν επιβληθούν τελικώς δασμοί από τις ΗΠΑ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.