Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία ανακοίνωσης του προτιμητέου επενδυτή μεταξύ των δύο διεκδικητών: Amera Capital Management και Diorasis International, για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των εταιρειών Νηρέα και Σελόντα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εντός των προσεχών εικοσιτετράωρων θα γνωστοποιηθεί ποια τελικά προσφορά επικράτησε.

Με βάση τη φημολογία που επικρατεί τις τελευταίες ώρες, η πλάστιγγα φαίνεται ότι έγειρε υπέρ της προσφοράς της Amera, γεγονός που μένει να επιβεβαιωθεί και από την επίσημη τοποθέτηση των τραπεζών.

Δεν έχει γίνει, επίσης, γνωστό αν η Amerra ικανοποίησε το αίτημα της πλευράς των πωλητών να δεσμευτεί για κεφάλαιο κίνησης στους δύο ομίλους. Η αρχική της προσφορά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν προέβλεπε δέσμευση σοβαρού ποσού για κεφάλαιο κίνησης καθώς υπήρχε η άποψη ότι από το roll over και τη βελτίωση των λειτουργικών επιδόσεων θα προκύψουν ικανές ταμειακές ροές.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τις τέσσερις τράπεζες (Πειραιώς, Alpha, Eurobank και Εθνική) και θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων 24ώρων. Ως σύμβουλοι πώλησης λειτουργούν οι Lazard, PriceWaterhouseCoopers και Alvarez and Marsal.

Facebook Comments