Σε νέο ιστορικό χαμηλό οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων

2 λεπτά ανάγνωση
6 Αυγούστου 2014

Το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων της Γερμανίας μειώθηκε σε νέο ιστορικό χαμηλό σήμερα το μεσημέρι, καθώς τα γερμανικά χρεόγραφα μοιάζει να γίνεται αντιληπτό από τους επενδυτές ότι αποτελούν ασφαλές καταφύγιο, εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων στην Ουκρανία.

Περί τις 13:40 το επιτόκιο των 10ετών γερμανικών ομολόγων, το οποίο διαμορφώνεται κατά τρόπο αντιστρόφως ανάλογο της ζήτησης, έφθασε το 1,102% στη δευτερογενή αγορά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό, που είχε καταγραφεί την 29η Ιουλίου και ήταν 1,119%.

Το γερμανικό χρέος θεωρείται η πιο σίγουρη επένδυση στην αγορά ομολόγων και οι αποδόσεις των Bunds μειώνονται αδιαλείπτως εδώ και χρόνια.

Η μείωση των αποδόσεων συμπαρέσυρε και εκείνες των ομολόγων της Γαλλίας, που υποχώρησαν επίσης περί τις 12:40 στο 1,527% (από 1,565% στο κλείσιμο της αγοράς χθες το βράδυ).
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομόλογα: Πάνω από $2,5 τρισ. “εξαϋλώθηκαν” λόγω του πολέμου στο Ιράν

Ισχυρούς τριγμούς καταγράφει η παγκόσμια αγορά ομολόγων, με τις απώλειες να ξεπερνούν

Νέα άνοδος πτωχεύσεων στη Γερμανία το 2025

Πτωχεύσεις ρεκόρ σε επίπεδο δωδεκαετίας σημειώθηκαν το 2025 στη Γερμανία λόγω της

UBS: Ευκαιρίες στα ελληνικά ομόλογα παρά την γεωπολιτική ένταση

Η κλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης στη Μέση Ανατολή έχει αυξήσει την αβεβαιότητα