Η ΕΚΤ μπορεί να μειώσει τα επιτόκια της

by
2 mins read

“Η ΕΚΤ έχει περιθώριο να μειώσει τα επιτόκιά της”, ανέφερε, σε νέες της δηλώσεις, η Κριστίν Λαγκάρντ, ωστόσο, τόνισε ότι η απόφαση αυτή θα πρέπει να παρθεί από την ίδια.

 

Αναφερόμενη ειδικά στην Ισπανία η ισχυρή κυρία του ΔΝΤ τόνισε: Η Μαδρίτη χρειάζεται περισσότερο χρόνο, προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

“Η Ευρωζώνη πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο της δημοσιονομικής προσαρμογής”, διεμήνυσε μόλις χθες – σε παρόμοιες δηλώσεις της η Lagarde – ένα μόλις 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση της νέας έκθεσης του ταμείου για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

“Η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει” παραδέχθηκε η Lagarde, προειδοποιώντας ωστόσο ότι μεγάλες είναι οι προκλήσεις που παραμένουν.
“Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση πλέον, κυρίως από δημοσιονομικής πλευράς”, αναγνώρισε η ίδια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Η επικίνδυνη εμμονή του Τραμπ με τον Πάουελ – Το τέλος της Fed όπως την γνωρίζαμε;

Η τελευταία εξέλιξη σε μια μακροχρόνια προσπάθεια του Τραμπ  για μεγαλύτερο έλεγχο

Σε νέα ιστορικά υψηλά ο χρυσός μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα σκαρφάλωσε ο χρυσός, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του