Σε περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας της φαίνεται να προχωρά η Κίνα καθώς σύμφωνα με αναφορές που κάνουν την εμφάνισή τους στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας πρόκειται να προχωρήσει σε ένεση ρευστότητας 500 δισ. γιουάν στις πέντε μεγάλες τράπεζες της χώρας για την αντιμετώπιση της επιβράδυνσης της οικονομίας της.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί ένα από τα ισχυρότερα σημάδια ανησυχίας για την κινεζική οικονομία, την ίδια στιγμή που η Ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ μειώνει την ποσοτική χαλάρωση και την παρέμβασή της στην αμερικανική οικονομία.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την παροχή 100 δισ. γιουάν σε κάθε μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες το επόμενο τρίμηνο με στόχο αυτές να επαναχρηματοδοτήσουν την οικονομία μέσω παροχής δανείων.

“Στην ουσία πρόκειται για ποσοτική χαλάρωση αλλά με τον κινέζικο τρόπο. Η απειλή έγκειται στο γεγονός ότι η οικονομία της χώρας επιβραδύνεται και υποχωρεί κάτω από τον στόχο που έχουν θέσει οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης κι αυτό πιθανόν να σηματοδοτήσει την ανάγκη νέων μέτρων” τονίζει ο Louis Kuijs, επικεφαλής οικονομολόγος για την Κίνα στην Royal Bank of Scotland.

Facebook Comments