Η Γαλλία «αρνείται τη λιτότητα», αλλά αναλαμβάνει τις ευθύνες της

3 λεπτά ανάγνωση
1 Οκτωβρίου 2014

«Η γαλλική κυβέρνηση αρνείται τη λιτότητα» αλλά «αναλαμβάνει την απαραίτητη δημοσιονομική ευθύνη» προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το στόχο του 3%, όπως προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας, αυτό είναι το μήνυμα του προϋπολογισμού της Γαλλίας για το 2015, που παρουσιάστηκε σήμερα Τετάρτη.

Σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, το έλλειμμα θα μειωθεί στο 4,4% του ΑΕΠ το 2014, στο 4,3% το 2015, θα πέσει στο 3,8% το 2016 και τελικά θα βρεθεί κάτω από το στόχο το 2017, οπότε θα διαμορφωθεί στο 2,8%.

«Ο ρυθμός μείωσης του ελλείμματος είναι κατάλληλη. Δεν θα απαιτηθεί καμία περαιτέρω προσπάθεια από τους Γάλλους», συμπληρώνει το κείμενο που συνοδεύει τον προϋπολογισμό.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Le Monde ο κ. Σαπέν, το σχέδιο για το 2015 προβλέπει μείωση των δημοσίων δαπανών κατά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το Παρίσι είχε αρχικά δεσμευθεί πως θα πετύχαινε το στόχο του 3% το 2013, έλαβε εκτάκτως παράταση δύο ετών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όμως πριν από λίγες εβδομάδες παραδέχτηκε πως τελικά θα χρειαστεί ακόμα δύο χρόνια προκειμένου να συμμορφωθεί με τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη»

Οι εξελίξεις στον πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράν ήταν το πρώτο
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει