Το ΑΕΠ της Ελλάδας έχει μειωθεί πάνω από 22% από την αρχή της κρίσης το 2009 και περισσότεροι από τους μισούς νέους είναι άνεργοι. Η κρίση έχει στερήσει από πολλούς ανθρώπους την ελπίδα.

Αν και έχουν προταθεί πολλές βραχυπρόθεσμες λύσεις, έχει δοθεί πολύ λίγη σημασία στις μεταρρυθμίσεις που θα διασφάλιζαν τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα μπορεί να σπάσει τον κύκλο της κρίσης και να επιστρέψει στην οικονομική ευημερία.

Το Έκτακτο Οικονομικό Συνέδριο για την Ελλάδα, χορηγός επικοινωνίας του οποίου είναι το Markenews.gr, θα συγκεντρώσει κορυφαίους οικονομολόγους και προσωπικότητες οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα σχέδιο εφαρμογής των τόσο απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών.

Το Atlas Network, το Cato Institute και οι τοπικοί τους συνεργάτες, διοργανώνουν το συνέδριο που θα επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία, στην καταπολέμηση της ευνοιοκρατίας και της διαπλοκής και στη δημιουργία ενός νομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος που είναι φιλικά προς τους επιχειρηματίες και όσους αναζητούν εργασία.

 Στο συνέδριο θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων:

  • Thomas J. Sargent, κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών και Καθηγητής Οικονομικών στο New York University,
  • Juan Jose Daboub, πρώην Υπουργός Οικονομικών του Ελ Σαλβαδόρ και Πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας,
  • Simeon Djankov, πρώην Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας,
  • Νικόλας Οικονομίδης, Καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business του New York University και πολλοί άλλοι.

 

Facebook Comments