Η Welt αποκαλύπτει ότι στις 28 Απριλίου ο Thomas Mayer, επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank και… εμπνευστής του Geuro, είχε μια συζήτηση “ιδιωτικής φύσης” τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον υπουργό Οικονομικών.


Η συνάντηση με τον κ. Βαρουφάκη έγινε στο υπουργείο Οικονομικών και εκεί τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα και όχι μόνο το παράλληλο νόμισμα. Στη συνέχεια, όπως δηλώνει ο ίδιος στην εφημερίδα, κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς το Μέγαρο Μαξίμου και το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα

Υπενθυμίζεται ότι για τη συνάντηση αυτή ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης και την επιβεβαίωσε, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.

 

 


Σύμφωνα με το σχέδιο Mayer, τα πλεονεκτήματα του παράλληλου νομίσματος  είναι πως μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και να απομακρύνει κάθε συζήτηση περί Grexit.

Στα αρνητικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι το νέο “νόμισμα” σύντομα θα χάσει αξία και θα υποτιμηθεί έναντι του ευρώ, ωστόσο αυτό θα βοηθούσε τη μείωση του κόστους εργασίας και την ανταγωνιστικότητα, ενώ θα έκανε πιο εύκολη την επιστροφή στο κανονικό ευρώ.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη πως η Ελλάδα δεν έχει εμπειρία με σταθερά νομίσματα, καθώς τη δεκαετία του 80 ένα ευρώ “αντιστοιχούσε” σε 80 δραχμές, ενώ η ισοτιμία που τελικά κλείδωσε ήταν 340,75 δραχμές.

 

Facebook Comments