Υψηλόβαθμη σύμβουλος επενδύσεων της Morgan Stanley θα κοστίσει στην τράπεζα εκατοντάδες εκατομμύρια, επειδή έκανε παράνομη σχέση με πελάτη και μηνύθηκε από τη σύζυγό του.

Η Ami Forte μηνύθηκε από την Lynnda Speer, γυναίκα το Roy Speer, εκ των ιδρυτών της Home Shopping Network ο οποίος απεβίωσε το 2012, επειδή όπως υποστηρίζει η τράπεζα υπερχρέωνε τον σύζυγό της, την περίοδο της συνεργασίας του.

Ο Roy Speer και η σύμβουλος επενδύσεων της Morgan Stanley, Ami Forte, διατηρούσαν σεξουαλικές σχέσεις από το 1998.

Το πρόστιμο που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ μεγάλο και παρότι υπήρχαν οι φήμες για ένα ποσό κοντά στα 400 εκατομμύρια δολάρια, η τράπεζα ευελπιστεί να πέσει στα 160-170 εκατομμύρια.

Ο νόμος στην πολιτεία της Φλόριντα προβλέπει τις παραπάνω αποζημιώσεις γιατί το τελευταίο διάστημα της ζωής του ο Speer αντιμετώπιζε σοβαρά θέματα υγείας ενώ είχε κλονιστεί και η ικανότητα να διαχειρίζεται τα οικονομικά του, έχοντας αφήσει εν λευκώ άλλους να δρουν εξ ονόματός του, μεταξύ των οποίων και η Forte.

Αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του, ο Roy Speer είχε σημαντικά μειωμένη διανοητική ικανότητα, καθώς και σημαντικές σωματικές αναπηρίες, ανέφερε εκπρόσωπος Johnson Pope Bokor Ruppel & Burns LLP, δικηγορικής εταιρείας που εκπροσωπεί την Lynnda Σπέερ. 

«Ήταν σε αναπηρική καρέκλα με πάνα, δεν οδηγούσε και βοηθούνταν σε καθημερινή βάση από έναν πλήρους απασχόλησης φροντιστή».
 

Facebook Comments