WSJ: Η ευρωζώνη ίσως χρειαστεί να θυσιάσει την Ελλάδα για να σώσει την Ισπανία

3 λεπτά ανάγνωση
29 Ιανουαρίου 2015

Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει έναν απρόσμενο αντίπαλο στην προσπάθειά της να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους που συνοδεύουν την ευρωπαϊκή στήριξη, κι αυτός ο αντίπαλος είναι η Ισπανία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Wall Street Journal», προειδοποιώντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «μπορεί να κάνει ένα σοβαρό λάθος αν στηρίζεται στο ότι η ευρωζώνη θα λυγίσει πρώτη».

Σύμφωνα με τη WSJ, η Μαδρίτη έχει καταστήσει σαφές πως οιαδήποτε νέα συμφωνία με την Αθήνα θα πρέπει να βασίζεται σε δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις που θα είναι τουλάχιστον εξίσου σκληρές με αυτές που είχε αναλάβει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Η ισπανική κυβέρνηση ανησυχεί πως οτιδήποτε λιγότερο θα έδινε τεράστια πολιτική ώθηση στο κόμμα των Podemos, ενόψει των εκλογών του ερχόμενου Δεκεμβρίου, και ταυτόχρονα θα έθετε σε κίνδυνο το ισπανικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, που φαντάζει να αποδίδει τα πρώτα αποτελέσματα.

«Με άλλα λόγια, ίσως είναι απαραίτητο για την ευρωζώνη να θυσιάσει την Ελλάδα για να σώσει την Ισπανία», αναφέρει η «Wall Street Journal».

Το ερώτημα είναι – συνεχίζει το δημοσίευμα – αν υπάρχει ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να δεχτεί μεταρρυθμίσεις τις οποίες είχε προσυπογράψει ο κ. Σαμαράς.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικά δάνεια: Σε χαμηλό 9ετίας τα επιτόκια στην Ελλάδα – Στην πεντάδα της ευρωζώνης

Σημαντική αποκλιμάκωση καταγράφουν τα επιτόκια στεγαστικών δανείων στην Ελλάδα, τα οποία τον

Επιτόκια: Πόσο πιθανή είναι νέα αύξηση – Τί δείχνουν οι αγορές για ΕΚΤ και Fed

Στο επίκεντρο των αγορών βρίσκεται ξανά το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων.

Στο 3,3% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

Ο πληθωρισμός,  κατέγραψε νέα άνοδο στην Ελλάδα τον Μάρτιο, ενώ ενισχύθηκε αισθητά