Στο 4,095% η απόδοση του 10ετούς μετά την αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P

2 λεπτά ανάγνωση
26 Ιουνίου 2018

Η  έκτακτη αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P (μόνο κατά μία βαθμίδα) οδηγεί σε βελτίωση του κλίματος στην αγορά των ελληνικών ομολόγων.

Η αποκλιμάκωση των αποδόσεων δεν είναι τόσο έντονη ωστόσο, καθώς η σημερινή έκδοση των 10ετών ομολόγων της Ισπανίας έχει οδηγήσει σε περιορισμό των συναλλαγών στα ομόλογα της ευρωζώνης, με τους επενδυτές να δημιουργούν “χώρο” για τις τοποθετήσεις τους στους ισπανικούς τίτλους, πιέζοντας έτσι ελαφρώς τα υπόλοιπα ομόλογα.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 1,13% και στο 4,095%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου, ενώ στο 3,281% διαμορφώνεται η απόδοση του 5ετούς, με πτώση 1,03%.

Κούρταλη Ελευθερία

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Ευκαιρίες στα ελληνικά ομόλογα παρά την γεωπολιτική ένταση

Η κλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης στη Μέση Ανατολή έχει αυξήσει την αβεβαιότητα

Ομόλογα: Ανοδικές πιέσεις στις αποδόσεις ενόψει DBRS – Στο μικροσκόπιο πληθωρισμός και κρίση στη Μέση Ανατολή

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη και στην Ελλάδα.

Η Ευρώπη είναι πλέον, de facto, το ασφαλέστερο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει πλέον την αίγλη που είχαν στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό